Legyél Önkéntes!

Ha érdekelnek a repülőgépek, a katonai repülés története és szeretnél egy rendhagyó helyen dolgozni, csatlakozz a RepTár önkéntes csapatához! Szerezz új ismereteket, tanulj érdekes történeteket a kiállított repülőkről, legyél tagja az újonnan szerveződő önkéntes közösségünknek és vegyél részt a múzeum munkájában!

Mire jó az önkéntesség? Miért legyek önkéntes?

Sokan hiszik, hogy az önkéntesség a középkorú, unatkozó középosztálybeli háziasszonyok tevékenysége. Az önkéntesség a kutatások és a nemzetközi tapasztalatok szerint azonban sokkal szélesebb korosztályokat és társadalmi rétegeket érinthet. A gyerekek szocializációja, oktatása, nevelése során például fontos cél, hogy később közösségük aktív tagjaivá váljanak. A fiatalok, pályakezdők szempontjából előnyös, ha első munkahelyi gyakorlatukat segítő környezetben végzik, ahol a felelősséget még mások viselik helyettük. A fiatalok körében növekvő tartós munkanélküliség tendenciáit figyelembe véve még nagyobb a társadalmi felelősség: sokan karrierjük első állomásaként passzivitásba kényszerülnek. Különösen fontos a nők munkaerőpiacra való vissza- és bekerülésének elősegítése. A nyugdíjas önkéntesek számára a magány, a passzivitás és a betegségek elkerülésének lehetősége jelenthet motivációt. Emellett egyre több piaci szervezet figyel fel arra, hogy szakembereinek önkéntes munkára való ösztönzése elősegíti az alkalmazottak kreativitásának, munkakedvének növekedését, felfogható az alkalmazottak sokoldalúvá tételének egyik állomásaként, javítja a cég közösségen belüli reputációját, növeli a vállalaton belüli munkamorált. Forrás: www.onkentesseg.hu

Önkéntesség a RepTárban

Önkéntesként a RepTár szinte valamennyi részlegén kipróbálhatják magukat az erre vállalkozók. Bekapcsolódhatnak a múzeumpedagógusok munkájába, segítségére lehetnek a 4D mozi kezelőjének, szolgálatot teljesíthetnek a katonai akadálypályán. Kiemelt rendezvényeink háttérmunkájába, szervezésében is rész vehetnek.

Iskolai Közösségi Szolgálat

A RepTár szeretettel várja azoknak a diákoknak a jelentkezését, akik érdeklődnek katonai repüléstörténet iránt, valamint szeretnének betekintést nyerni a múzeum munkájába, működésébe.

JELENTKEZNI AZ ALÁBBI JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSÉVEL LEHET:

Küldés