Rendezvényeink

2018

szeptember

27

Turizmus Világnapja

A Turizmus Világnapja alkalmából a teljes árú belépőjegyekből 50%-os kedvezményt biztosítunk látogatóinknak, valamint a gyerekeknek meglepetés lufival kedveskedünk.

2018

szeptember

30

"Utasellátó 70" címmel időszakos kiállítás nyílik a RepTárban

Földön, vízen, levegőben évtizedeken keresztül visszaköszönt az utazóra egy név: „Utasellátó”. Egy különleges gyűjtemény kerül bemutatásra rendhagyó körülmények között a szolnoki repülőmúzeumban. Az ország legrégebbi megmaradt vasútállomás épületének ablakaiban lesznek elhelyezve az Utasellátó Vállalat történetének tárgyi emlékei. Nehéz György több száz tárgyból álló gyűjteményéből érkezik az Indóházba néhány klasszikus darab: vonatok étkezőkocsijaiban és a pályaudvari vendéglőkben is használt étkészletek, étlapok, s válogatott, emblémás használati tárgyak. Egy igazi időutazáson vehet részt a látogató. Megidézzük a restik hőskorát és az aranykort egy kultikus cég életéből…s persze nem maradnak ki a repüléstörténeti vonatkozások sem!
A kiállítás november végéig tekinthető meg a RepTárban.

2018

október

23

RepTár Esték: Szentgyörgyi Dezső

A második világháború legeredményesebb magyar vadászpilótája

Szentgyörgyi Dezsőről, a Magyar Királyi Honvéd Légierő legeredményesebb vadászpilótájáról szól az előadás. Megismerhetjük katonai pályáját, valamint a polgári repülésben betöltött szerepét. Szó lesz legendás légi győzelmeiről és koppenhágai balesetéről. Az előadás apropója, hogy a RepTár hangárjában állandó Szentgyörgyi Dezső kiállítás nyílik ugyanezen a napon.

Előadó: Magó Károly, roncskutató, MH.86. Helikopterbázis zászlósa
Időpont: 2018.10.23. kedd 17 óra
Helyszín: RepTár Hangár földszint
Belépés díjtalan.

2018

október

23

Il-18 - MALÉV - Szentgyörgyi vitrin

A RepTár Hangárjába  egy új, állandó kiállítás kerül, egy vitrin, amely három legendának egyszerre állít emléket.
Il-18: egy
szép vonalú, légcsavaros-gázturbinás utasszállító- repülőgép, amelyet a Brüsszeli világkiállításon 1958-ban aranyérmmel tüntettek ki, s amely típussal egy új korszak kezdődött a magyar aviatika történetében.
MALÉV: egykori nemzeti légitársaságunk, amely az Il-18as-ból 8 darabbal is rendelkezett, s a típus segítségével igazi európai légitársasággá lett.
Az első gép érkezése és az utolsó gép kivonása között eltelt huszonkilenc év mérföldköveit idézzük meg.
Szentgyörgyi Dezső: A PILÓTA. II. Világháborús hősünk civil pályafutására fókuszál elsősorban a kiállítás. Szentgyörgyi személye a kohéziós erő, a vitrin lelke: MALÉV pilóta, aki több ezer órát repült Il-18-ason, s végül a sírba szállt vele.
A kiállítás megnyitója: 2018. október 23. 16:30

2018

október

27

Pizsamaparti a RepTárban!

Da Vinci Pizsamaparti, azaz Éjszakai bevetés a RepTárban

Különleges ottalvós kaland egy különleges helyszínen! A Repülős PIZSAMAPARTI olyan egyedülálló program, amelyen a 7-13 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal. Negyedik alkalommal rendezik meg a pizsamapartit, ami előzetes jelentkezéshez kötött, jelentkezni a pizsamaparti@mertmarketing.hu címen lehet.
Szükséges információk a jelentkezéshez: résztvevő neve és életkora, szülő/gondviselő neve, elérhetőségei (email cím + telefonszám, számlázási cím).
Árak: 8.000 Ft/ fő
Időpont: 2018.10.27 19 órától 10.28. 8 óráig

2018

november

25

Indóház vitrin nyílik a RepTárban

171 éves épületünk előtt tisztelgünk ezzel az állandó kiállítással, felidézve vasutas gyökereinket. A RepTár a repülés és a vasút múltjával kapcsolatban egyaránt elkötelezett, hiszen a valamikori pályaudvar területe, s három megmaradt épülete ad otthont a RepTár repüléstörténeti gyűjteményének. A vitrin hiánypótló jelleggel lett életre hívva, melyben segítségünkre volt a JNK-Szolnok Megyei Levéltár, a MÁV História Bizottság valamint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.