Sajtószoba

Kiskunhalason állomásozott a Mozaik Múzeumtúra edukációs programja - 2017 - 11 - 30


A kiskunhalasi KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégiumba látogatott el a Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programja. Az eseményen több múzeum is képviseltette magát.
A RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum jóvoltából a repülők világával ismerkedtek meg a gyerekek.

A Halas Tv tudósításában láthatóak a nap értékes, és tartalmas gondolatai, pillanatai:
https://www.youtube.com/watch?v=5rEDyslUpkU&feature=youtu.be&t=680

 

 

Sajtótájékoztató az investEU-val közösen - 2017 - 11 - 14


 

Az Európai Uniós beruházások egyik megvalósult projektjeként nyitotta meg kapuit 2016-ban a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. A Szolnok TV-nek adott interjúban Kovács Ákos ügyvezető az elmúlt időszakot, és az elkövetkezendő eseményeket összegezte, és elmondta, hogy alig több mint egy éve nyitotta meg kapuit a szolnoki RepTár, mégis azóta már elnyerte az "Év Turisztikai Attrakciója" címet, valamint az Európai Unió is mintaprojektként kezeli.

További információk a projektről:
http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=46688
https://europa.eu/investeu/projects/aviation-museum-szolnok_hu


 

 

Újra útra kelt a Mozaik Múzeumtúra edukációs programja - 2017 - 11 - 09


Egy-egy állomáson legalább öt múzeum jelenik meg saját foglalkozásaival. Az első a budapesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium, ahol a RepTár múzeumpedagógusai a magyar katonai repüléstörténet különböző érdekes fejezeteit elevenítik fel játékos formában a diákoknak. Puma századjelvény-kirakó és gyönyörű vadászgép-makettek is szerepet kapnak. Legyen élmény a tanulás!
További információk: http://www.mozaikmuzeumtura.hu/ujra-tobb-ezer-gyerekhez-latogat-el-a-mozaik-muzeumtura
 

A Szent Korona érkezése a RepTárba - 2017 - 09 -02


170 évvel ezelőtt, 1847. szeptember 1-én adták át a Pest és Szolnok között húzódó vasúti nyomvonalat. Ekkor nyitotta meg kapuit Ó-Szolnok vasútállomása, mely hazánk legrégebbi, még álló indóháza. 
Jó földrajzi elhelyezkedése miatt az események sodrásába került a szolnoki Indóház az 1848-as szabadságharc idején. 1849-ben az osztrák fenyegetés hatására az országgyűlés székhelyét áthelyezték Debrecenbe. Ekkor a Szent Koronát vonattal Szolnokig szállították és néhány napig itt őrizték. 
Ezen évforduló és korábbi események apropójából szeptember 2-án a MÁV Nosztalgia gőzöse érkezik a RepTárba, a Szent Korona hiteles másolatával a fedélzetén.
Az alábbi ünnepi programokkal egészülnek ki állandó programjaink:
11:30 - MÁV Nosztalgia gőzös érkezése RepTárba, rajta a Szent Korona hiteles másolatával
11:45 – 12:30 A Szent Korona kiállítása a Hangár földszintjén, melyet a RepTár látogatói tekinthetnek meg ELSŐKÉNT Szolnokon
12:30 – 13:00 A Szent korona díszmenete hagyományőrző csoportokkal a Belvárosi Szentháromság templomba
13:00 – 15:30 A Szent Korona megtekintése a Belvárosi Szentháromság templomban
14:00 Baross Gábor emléktábla avatás a Rámpás rakodó épület oldalán
15:00 Előadás Baross Gáborról a Konferenciateremben
16:15 - 17:45 A Szent Korona kiállítása a Hangár földszintjén
18:00 A MÁV Nosztalgia gőzös indulása a Szolnoki vasútállomásra
Egész napos programok: Szolnok 170 éves vasúttörténete kiállítás
Emellett szombaton és vasárnap vasúti modul terepasztal várja a mozdonyvezetést kipróbálni vágyó gyerekeket.
Belépőjegy: 
Szeptember 1-2-3-án egységesen 1 050 Ft, a RepTár 1 éves születésnapja alkalmából.
6 év alattiaknak, 70 év felettieknek, valamint RepTárs klubkártyával rendelkezőknek díjmentes a belépés. Téged is várunk!


 

Együttműködési megállapodás a krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeummal - 2017 - 07 - 08
 

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum megkötötte első nemzetközi együttműködési megállapodását a krakkói székhelyű Lengyel Repülési Múzeummal.
Krzysztof Radwan ügyvezető igazgató és Kovács Ákos ügyvezető igazgató a Reptár Piknik nyitóeseményeként írta alá a két szervezet jövőbeni közös munkáját megalapozó dokumentumot.
Az 1963-ban alapított lengyel társintézménnyel kötött szerződésnek köszönhetően a RepTár bekapcsolódhat a nemzetközi vérkeringésbe: a két intézmény egyebek mellett közös európai uniós pályázatokon vesz részt, együttműködnek kutatási-tudományos területen, együtt jelennek meg a nemzetközi szakkiállításokon és ajánlják egymást honlapjukon.
Tisztelettel, barátsággal.
Együttműködés a turizmus jegyében - 2017 - 04 -26


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött.
Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Kovács Ákos a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója együttműködési megállapodást írt alá 2017. április 26-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. Minden év kiemelt rendőri feladata a Jász-Nagykun-Szolnok megyébe pihenni érkező magyar és külföldi turisták nyugalmának biztosítása. A térség kulturális vonzerejéhez jelentősen hozzájárul a RepTár nyújtotta látványosság. A RepTár országosan egyedülálló módon biztosít lehetőséget az odalátogatók számára Magyarország repüléstörténetének megismerésére. A nagymértékű látogatottság miatt a rendőrség is kiemelt feladatának érzi az intézmény értékeinek megóvását. Ennek érdekében a folyamatos kapcsolattartást, a kölcsönös tájékoztatást, a látogatók elégedettségének biztosítását tűzték ki célul. A közös cél égisze alatt köttetett meg az együttműködési megállapodás a felek között.
További információk: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/egyuttmukodes-a-turizmus-jegyeben.

    
 


Svéd delegáció járt a RepTárban

 

2017. május 10-én a Honvédelmi Minisztérium svéd delegációja járt a RepTárban magyar, illetve svéd katonai résztvevőkkel, illetve a repülőipar képviselőivel.A közös munka csak most kezdődik!Együttműködést kötött az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) és RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum. 
Szűcs Imre ezredes, parancsnok és Kovács Ákos ügyvezető igazgató május 25-én írta alá a két szervezet jövőbeni közös munkáját megalapozó dokumentumot.
További információk: http://www.honvedelem.hu/cikk/63557_a_kozos_munka_csak_most_kezdodik

 

Helikopter logisztika - 2017 - 05 - 292017. 05. 29- én éjjel elindult a szolnoki Helikopter Bázis területéről a felújított Mi-8P, Mi-9, és Mi-24D „Csőrike” a RepTár-ba. 
A hajnal már a múzeumban köszöntötte Őket. A felújítást az MH Légijármű Üzeme hajtotta végre. Köszönjük!

 RepTárs Klub Kártya TagságA RepTárs Klubkártyával zsebre vághatod a repülés élményét! Gyönyörködj a repülőgépekben, szelfizz a MiG-ekkel, vagy tarts kávészünetet az éttermünkben. 
Ára: 4.900 Ft
Érvényesség: a kiadástól számított egy év